Anja Røyne

Fysiker

Hadde tenkt å blogge

Legg igjen en kommentar

Men så ble jeg sittende hjemme med sykt barn i dag, gitt, og det blir jeg i morgen også. Sånn er nå det. Så istedenfor å skrive om hvordan forskere faktisk har tatt seg bryet med å finne ut hvorfor det er sånn at natrium lager masse bråk og flammer når det havner i vann (det har jo alle sett på skolen, men HVORFOR det ikke er sånn at reaksjonen går langsomt og forsiktig har vi altså ikke visst før nå, og det er på grunn av noen riktig så snedige overflateprosesser), får jeg nøye meg med å gi dere linken. Her.

Jeg skal heller ikke gjøre dere bekymret med å fortelle hvordan forskere har vist at fire av ni av jordens tålegrenser er overskredet, selv om jeg synes dette er noe de fleste burde lese. Les her.

Istedenfor skal jeg fortsette med det jeg har prøvd å få til innimellom slagene hele dagen, nemlig å gjøre ferdig en fagfellevurdering av en artikkel om hvorfor forvitring går raskere i noen steiner enn andre.

Forvitring er jo gøy, så her kommer et bilde av forvitret stein.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s