Anja Røyne

Fysiker

Bloggen er ett år!

Legg igjen en kommentar

Hipp hurra!

Til å ha startet som et ikke spesielt veldefinert prosjekt synes jeg bloggen har vokst seg til en riktig så kjekk ettåring. Heldigvis er den betraktelig mindre bestemt og oppmerksomhetskrevende enn den andre ettåringen i familien (som snart blir to). Jeg tenker jeg fortsetter en stund til.

Det jeg ikke hadde sett for meg da jeg startet var at bloggen har åpnet opp en helt ny verden for meg som vitenskapsformidler i media, noe som har fått meg til å lære mye nytt om fysikk, og ikke minst har satt meg i kontakt med mange interessante mennesker jeg ikke ellers ville ha møtt, og åpnet opp noen nye forskningsmuligheter.

Fireworks Composite

Litt statistikk, som kanskje kan være nyttig for andre som tenker seg å starte vitenskapsblogg:

22633 visninger. Rekorden er 1256 visninger, den 8. juli 2013, da det var linket til bloggen direkte fra en sak på db.no (om vaskenøtter, av alle ting).

Stort sett mellom 50 og 100 visninger per dag. Ingen dager på null. Faktisk. (Tenk om så mange hadde lest de vitenskapelige artiklene mine!! Da hadde jeg vært berømt, da.)

Mest populære saker:

  • Hvor gammel er jorda og hvordan ble den dannet? 1172 treff. Ulike varianter av «hvordan ble jorda til» er noen av de vanligste søkene som leder folk inn på siden min. Det er tydeligvis en mangel på gode norske forklaringer på jordas opprinnelse der ute på nettet.
  • Fryser varmtvann fortere enn kaldtvann? 657 treff. Her tror jeg det var twitter-effekten som slo inn.
  • Forskning som konkurranseidrett, 650 treff. Her ble det en ganske interessant diskusjon i kommentarfeltet, som jeg har fortsatt ved passende anledninger. Det er interessant hvor splittet folk er i synet på hvor mye man egentlig skal jobbe for å være «bra» eller «best».

Vanligste henvisere:

  • Søkemotorer, 5497 treff
  • Facebook, 3005 treff. Det synes jeg egentlig er en ganske stor andel, og det tallet liker jeg godt, fordi det er folk som følger bloggen på Facebook eller klikker på en sak fordi en av vennene deres har likt den.
  • Twitter, 866 treff. Jeg tvitrer noen ganger om innleggene mine, og det gir nesten aldri mer enn en håndfull lesere. Men et par ganger har det blitt retweetet av noen med mange følgere, som igjen har gitt mange lesere på akkurat den saken.
  • Sakene der jeg har vært intervjuet om diverse såperelaterte ting på klikk.no har til sammen gitt over 700 treff (i følge wordpress sin statistikk, men jeg tror det må være mer). Til sammenligning har 41 stykker klikket seg videre fra sakene mine på aftenposten.no. Det sier noe om at linker inne i en tekst er utrolig mye mer effektive enn linker i faktabokser på siden.

I året som kommer skal jeg i gang med mye spennende. Jeg skal bygge opp en helt ny lab for å finne ut hva som skjer i de aller minste mellomrommene mellom ting. Og jeg skal lede en gruppe av fantastisk flinke folk som skal finne ut hvordan man kan samarbeide med naturen for å lage sement som er bedre for miljøet.

Blir du med videre? Gleder meg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s