Anja Røyne

Fysiker

jeg har begått en blogg!

4 kommentarer

Som forsker, og attpåtil som fysiker, får jeg ofte spørsmål om hva det egentlig er jeg driver med. Saken er jo den at jeg har det utrolig morsomt på jobb, men det er ikke alltid så lett å vite hvor jeg skal begynne å forklare. Denne bloggen har jeg tenkt å bruke til å fortelle litt om det morsomme og fascinerende som skjer i min forskning og i forskningen til mine fantastiske kolleger, om fabelaktig forskning fra tidligere tider og om noen fysikkbetraktninger fra hverdagen.

Siden dette er en personlig og subjektiv blogg, har jeg ikke tenkt å være så nøye med referanser, presise definisjoner og annet som pleier å være veldig viktig når man skriver om fag. Målet er å skrive sånn at det blir både forståelig for venner og andre som ikke har realfagsbakgrunn. God trening for meg, og forhåpentligvis blir noe av det interessant for andre også!

Selvfølgelig blir jeg veldig glad om noen vil legge igjen en kommentar i blant, kanskje for å si fra om noe som er helt uforståelig, eller for å be meg skrive mer om ett tema, eller komme med andre forslag.

4 tanker om “jeg har begått en blogg!

  1. Jeg er veldig glad for at fysikere, og andre fagpersoner, tar seg bryet med å forklare faget sitt for «vanlige» folk. Jeg skal følge med på bloggen og håper og tror at du kan forklare det jeg blokkerte ut på videregående – fordi jeg tenkte at «dette kommer jeg aldri til å forstå». For jeg er faktisk blitt mer åpen for å lære ting jeg ikke umiddelbart forstår og som ikke kan noe som helst om fra før, etter at jeg ble voksen. Så takk, for at du kan være en av mine kilder til læring, Anja:)

  2. Og journalister som har glemt alt for mye fra fysikktimene på skolen setter også pris på litt lettlest folkeopplysning!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s